Zasavski tednik

Maja bomo v Zasavju pričeli izdajati resno zastavljen časopis Zasavski tednik. Prepričani smo, da Zasavke in Zasavci, pa tudi Zasavje samo, potrebuje časopis, ki bo znal zajeti na svoje strani dogajanje v mestih in vaseh, na različnih področjih, predvsem pa prikazati, kaj delajo ljudje v naših koncih. In seveda tisti, ki jih življenje premetava po svetu, pa se zavedajo, kje imajo korenine.

Ekipa, ki se zbira v uredništvu, je prepričana, da mora pisati o ljudeh in za ljudi. Zasavski tednik bo časopis, ki bo opozarjal tudi na neumnosti, ki jih počnejo Zasavci na različnih področjih. Predvsem na tistih, ki zadevajo življenje v teh krajih. Ker bi radi, da se življenje izboljša, da začnemo iz naših dolin spet gledati sonce v vsej njegovi čarobnosti.

Naš časopis bo odprt za različne pobude, ki bodo dobronamerno skušale podpirati tiste, ki znajo, zmorejo in hočejo narediti kaj dobrega za vse nas. Za katere niso značilna le polna usta, ko je treba kaj obljubiti in kratka sapa, ko je treba ideje in obljube posaditi, okopati, negovati in pridelek pobrati. Zasavje mora spoznati, da mu ne bo pomagala ne država, ne politika, ne razni mesije. Ljudje bodo morali zagrabiti svoje življenje v roke in se povzpeti iz dolin proti soncu v hribih. Verjamemo v tovarištvo, verjamemo v pošteno Zasavje.

Časopis bo po obliki časopis, ne revija. Na svojih straneh bomo poročali o vzponih in padcih v zasavskih občinah, o drobnih in pomembnih dogodkih, o kraji kokoši in gradnji elektrarn, o športnih presežkih in kulturnih dosežkih, o pomoči v stari koloniji in trdem življenju na hribovski kmetiji. Pisali bomo predvsem o ljudeh, ti so gibalo življenja.

Na straneh časopisa bo prostor za smeh, pa kdaj tudi za jok. Za nasmešek in mrmranje, za kletvico in pohvalo, za opaaaaaa in oooo neeeeee. Za vse, kar prinaša življenje. Pokukali bomo tudi čez planke v občine, ki mejijo na Zasavje. Da bomo vedeli, kako živijo naši sosedje. Pa v Slovenijo in svet, da bomo videli, kaj lahko kot Zasavci tam izboljšamo.

Aja, ob tiskani izdaji pripravljamo tudi primerno internetno izdajo, ki bo še hitrejša, močnejša, bolj mladostna. Kot se za novi medij spodobi. V časopisu pa bomo poskrbeli, da šarm časopisa, ki diši, ko ga vzameš v roke, ne bo zbledel. Nulta številka, ki jo bodo dobila vsa gospodinjstva v Zasavju, bo izšla 8. maja 2014. Prva prava številka pa bo v prodaji 22. ali 29. maja 2014.

 

Uredništvo Zasavskega tednika