Zasavc leta 2016 je Gašper Ovnik

“To je ena velika potrditev za udejstvovanje v tem, kar ljubiš,” je povedal Zasavc leta 2016 Gašper Ovnik.

Med nominiranimi Zasavci, ki so v preteklem letu še posebej »žareli« na svojem področju, dosegali odličnost in ime Zasavja ponesli v svet, so člani Akademije Zasavc leta in bralci Zasavskega tednika ter spletnega časopisa Zasavc.net največ glasov namenili Gašperju Ovniku.

Gašper Ovnik je z ekipo 3x3 Piran lani osvojil naziv evropskega prvaka, bil razglašen za najboljšega igralca prvenstva, na svetovnem prvenstvu na Kitajskem pa z ekipo slavil tudi bronasto odličje. Akademijo Zasavc leta je navdušil tudi zaradi svoje močne motivacije v športu in pozitivne naravnanosti, ki jo prenaša na svoje učence in sodelavce v OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, kjer poučuje športno vzgojo.

Na razglasitvi Zasavca leta 15. marca 2017 v Delavskem domu Trbovlje je uredništvo Zasavskega tednika s kratkimi pogovori predstavilo vseh pet letošnjih nominirancev: poleg Gašperja Ovnika še Marjetko Bizjak, ravnateljico Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, Petra Kauzerja, kajakaša in dobitnika srebrne olimpijske medalje iz Hrastnika, Saša Kneza, pilota, ki v Zasavje prinaša odlične projekte, in Matevža Lenarčiča, letalca, ki je obletel svet in zraven meril črni ogljik v ozračju.

Priznanje sta Zasavcu leta 2016 podelila predsednica Akademije Ana Režun in dobitnik priznanja Zasavc leta 2015 Simon Tanšek. Zbrane je na prireditvi pozdravila županja Trbovelj Jasna Gabrič, prireditev je povezovala Karmen Cestnik, v kulturnem programu pa so nastopile plesalke plesnega kluba Kattan in Pevski zbor GESŠ Trbovlje pod vodstvom Blaža Rojka.

Vsi nominiranci za Zasavca leta 2016 so prejeli unikatno priznanje steklarskega mojstra Rada Kališnika in svoj kariportret avtorja Jožeta Ovnika.

Prireditev Zasavc leta 2016 so podprli: Občina Trbovlje, Občina Hrastnik, Občina Zagorje ob Savi, Delavski dom Trbovlje, Steklarna Hrastnik, ETI Izlake, Zavarovalnica Triglav, Hilman Zagorje, Rudis Trbovlje, Bartec Varnost Zagorje, Zagorje gre naprej, Hiša domačih okusov Pr' Čop, Je&gr Zagorje, Kovit projekti Trbovlje, IGM Zagorje in območna gospodarska zbornica Zasavje.

Avtor fotografij je Branko Klančar. Oglejte si galerijo.